Ons kindcentrum

Ons kindcentrum

Op De Wouter zorgen we er samen voor dat elk individu tot bloei kan komen. Ieder kind heeft immers eigen interesses, talenten en uitdagingen. Doordat wij alle kinderen en hun ontwikkelbehoeften goed in beeld hebben, sluiten wij zo goed mogelijk aan bij wat een kind nodig heeft. Wij zetten ons elke dag opnieuw in voor het tot bloei laten komen van ieder kind en zorgen zo voor een doorlopende ontwikkeling van kinderen van 0-13 jaar.

Missie en visie Bij alles wat we doen, staat onze visie met de drie kernwaarden betrokkenheid, eigenaarschap en plezier centraal. We vinden het belangrijk om hoge betrokkenheid te zien bij de kinderen en richten daar onze (onderwijs)activiteiten op in. Kinderen krijgen de ruimte om zelf keuzes te maken en mee te denken over schoolzaken en de eigen ontwikkeling. We willen de kinderen laten ervaren hoe léuk leren is.
Verder lezen

Ons onderwijs Wij werken niet met klassen, maar in units. Elke unit omvat meerdere leerjaren. Een unit is onderverdeeld in stamgroepen. Binnen de unit zijn meerdere teamleden samen verantwoordelijk voor alle kinderen. Zij werken intensief samen om ieder kind zoveel mogelijk aanbod op maat te kunnen bieden. Kinderen starten de dag in hun stamgroep en kunnen vervolgens aansluiten bij een activiteit of instructie passend bij hun niveau.
Verder lezen

Ons team Onze organisatie is krachtig door de intensieve samenwerking. Samenwerking op unit-niveau, maar ook unit-overstijgend. Teamleden staan met elkaar in verbinding. Zo is er intensief contact met de pedagogisch medewerkers van de kinderopvang in unit 1, maar ook tussen collega’s van unit 2 en 3. Lees verder en ontdek wie allemaal onderdeel uitmaakt van ons team.
Verder lezen

Werken bij De Wouter Wij werken anders dan klassikaal. Bij ons is samenwerken met collega’s een must. Wij kijken met meerdere collega’s naar de ontwikkeling van één kind. We leren zelf nog elke dag bij en willen het elke volgende dag beter doen dan de vorige.
Denk jij dat dit een manier van werken is die bij jou past? Neem een kijkje op de werken-bij-website van Dynamiek of van ’t Nest en ontdek of er ruimte is binnen ons team!
Verder lezen

Over Dynamiek Scholengroep Onze school is samen met andere Dynamiekbasisscholen uit de buurt onderdeel van Dynamiek Scholengroep. Dynamiek Scholengroep werkt vanuit onderwijsvernieuwing richting het best mogelijke én best passende onderwijs voor ieder kind.
Verder lezen