Je kind aanmelden op De Wouter

Welkom bij De Wouter

Welkom op de website van ons kindcentrum! Denken jullie erover om jullie zoon of dochter bij ons aan te melden en willen jullie eerst graag een rondleiding? Bel dan gerust.

Op De Wouter vinden we het belangrijk dat iedereen zich veilig voelt bij ons en elke dag weer blij is om naar school te komen. Daarom werken we met het programma De Vreedzame School. We zorgen ervoor dat iedereen de ruimte heeft om zichzelf te zijn. We leren dat het belangrijk is om iedereen te accepteren zoals hij of zij is. Elk kind hoort erbij en voelt zich gehoord. Ook in het onderlinge contact, willen we dat de kinderen zich veilig voelen. Daarom leren we op een respectvolle manier met elkaar omgaan. 

Neem contact met ons op

Nieuwe aanmelding

Kennismaken

In het jaar dat jullie zoon of dochter vier jaar wordt, krijgen jullie een persoonlijk bericht van de gemeente Horst aan de Maas. Hierin staat dat jullie je kind bij een school mogen aanmelden voor het komende schooljaar. Wij organiseren elk jaar een informatiemoment voor nieuwe ouders. Samen met je kind kun je dan een kijkje komen nemen in ons kindcentrum. Je krijgt informatie en kunt al een beetje de sfeer proeven. Natuurlijk ben je nog steeds van harte welkom om een afspraak te maken voor een persoonlijke rondleiding of gesprek onder schooltijd. Hiervoor kun je contact met ons opnemen door te mailen naar info@dewouter.nl

Wennen

Naar de basisschool gaan is hartstikke leuk, maar ook een beetje spannend. Voor kinderen die op de peuterspeelzaal zitten, gaat het wennen automatisch. De peuters spelen elke week meerdere keren samen met de kleuters. Onze collega van de peuterspeelzaal komt dan met de kinderen mee. Voor kinderen die onze peuterspeelzaal niet bezoeken, wordt in overleg een wenmoment afgesproken. Je kunt dan, indien gewenst, samen met je kind een keer een ochtend meekomen om te wennen.

Aanmelden

Hebben jullie de keuze gemaakt voor De Wouter? Wat ontzettend leuk! Dan is het tijd om jullie zoon of dochter aan te melden met behulp van ons aanmeldingsformulier. Een aantal weken voordat je kind 4 jaar wordt, nodigen we je uit voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek wordt ook een eventueel wenmoment ingepland.

In de loop van een schooljaar aanmelden

Voor ouders die hun kind(eren) gedurende het schooljaar willen aanmelden, volgen we een iets andere procedure. Wij kijken graag per situatie wat passend is en vragen jullie daarom om persoonlijk contact op te nemen met de directeur van onze school. Dat kan door te mailen naar info@dewouter.nl. Bellen mag natuurlijk ook. Na een gesprek wordt dan gekeken wat de mogelijkheden zijn.

Bestaande aanmelding

Kennismaken

Doordat je zoon of dochter al naar De Wouter gaat, hebben we de meeste gegevens al in ons systeem staan en kennen we elkaar al. Jullie krijgen rond januari een bericht van de gemeente dat je kind aangemeld mag worden voor het komende schooljaar. Elk jaar organiseren we een informatiemoment voor ouders van nieuwe leerlingen. Ook jullie zijn hiervoor van harte uitgenodigd.

Wennen

De overstap van de peuterspeelzaal naar de basisschool kan groot zijn, maar op De Wouter valt dat reuze mee! Doordat alle kinderen in hetzelfde gebouw zitten, kent je kind de school al voordat hij of zij naar de kleuters gaat. Zo wennen kinderen al wanneer ze nog op de peuterspeelzaal zitten.

Aanmelden

Voor aanmelding op de basisschool hebben we nog een paar aanvullende gegevens van jullie nodig. Een aantal weken voordat je kind 4 jaar wordt, nodigen we je uit voor een intakegesprek.